Nicke och Nillas bakverk
Aug 24th, 2009 by familyportrait
Sockerkaka med glasyr och strössel aka Sockerexplosion
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tesked bakpulver
1 tesked vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
Matfett och ströbröd till formen.
Glasyr:
1 äggvita, mycket florsocker och 1 msk hett vatten
Fränt strössel.
Tuppkaka med glasyr
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr: 1 äggvita, mycket florsocker och 1 msk hett vatten.
För lite finare kaka: Sätt ljus på!
Snoddas
- 150 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 ½ dl mjölk
- 4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering:
- 1-2 dl kokosflingor