Feed on
Posts
Comments

Anna Anka?

Egentligen är det här bara ett lite halvtrist bitch-inlägg för att ge min syn på det här med att vara mamma och flickvän/sambo. Jag är så fruktansvärt trött på att folk försummar sig själva, sitt välmående, sitt utseende och allt vad det är för att dom får barn. Skärpning! Att ha barn jämförs med att ha ett heltidsjobb, och inte fan skulle jag vilja gå till jobbet osminkad, flottig med pyjamasbyxor och ett linne fullt i kräks.

Må bra så mår sambo och barn bra, sluta inte bry dig om dig själv, varken insidan eller utsidan. Shoppa (till dig, sambo, hem eller barn, helst alla fyra). Se till att få äta mat i så mycket lugn och ro som möjligt och tillsammans (är magen glad så är människan glad som en vis Svensson Svensson en gång sa). Glöm inte att visa uppskattning och vara tacksam. Helt basala saker som folk tycks glömma bort mitt ibland blöjbyten, babykräks och grin.

Tjejer blir ofta så fruktansvärt tjuriga och anklagar för killar både det ena och det andra för att dom vill ha en snygg flickvän, även om tjejerna själva vill göra sig fina egentligen och inte önskar något hellre så är det så fruktansvärt känsligt om deras pojkvän håller med. Även fast (förhoppningsvis) deras sambos älskar dom precis som det är så tror jag att båda parter vinner på att vara snygga för varandra. Jag skulle inte vilja vara tillsammans med någon som går runt flottig i runkisar hela dagarna. Skulle heller inte vilja vara ihop med någon tjej som är för lat för att göra minsta lilla ansträngning gällande sitt utseende eller humör för den delen.

Det är förmodligen många brudar som kommer tycka att jag är en utseendefixerad bitch vid det här laget och då får dom tycka det. Jag går gärna i högklackat trots barnvagnspulsande och bärande på liggdelen upp och ner för trappor påbylsad med fullpackat skötväska, handväska, mobil och nycklar och allt vad det nu är, jag sminkar mig, jag har tid att duscha, gå på toa, städa, fixa håret och allt vad det är. Jag mår bäst om jag känner mig snygg, då mår sambo och barn bäst också. Är mamma glad så är familjen glad ;)

Nu tycker jag såklart att allt är upp till var och en, deras utseende i sig berör mig inte, men det stör mig att det är ett jäkla gnäll att tid inte finns, man får inte klä upp sig, orkar inte sminka sig och allt annat gnäll pga att dom har småbarn och tycker att tiden är otillräcklig eller att man anser det vara onödigt att fixa sig. Men om det är helt onödigt att ha klackskor, sminka sig och klä sig snyggt, varför gnäller man då över att tiden inte finns?

Nu kanske inte hela världen tycker att jag är en kunglig småbarnsmamma, men det tycker jag, jag har tid för Linnea, för mig själv och mitt yttre och för sambo utan att känna det minsta stress över det och skäms heller inte för det. Självklart begär jag samma från min sambo. Jag ställer höga krav på mig själv, honom och min tillvaro, utan att må det minsta dåligt över det.

Sedan tycker kanske folk att jag ser förjävlig ut, är en dålig mamma och kass flickvän men huvudsaken är vad du tycker om dig själv och hur er familj har det. Det kvittar vad jag eller någon annan tycker! Sist men inte minst, var snälla och omtänksamma mot varandra men var inte rädd för att bli förbannad om det behövs!

Hej från livscoachen ;) !

husfru

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu